Nagyszerű nap

Nagyszerű nap van mögöttünk. Jó a csapat. Reggel könnyen vették a korai ébresztőt. Az ügyeletes szoba lányaival már fél 7 előtt a konyhán voltunk, hogy mindent előkészítsünk a reggelihez. Volt cornflakes és csokis rizspehely, párizsi, májkrém, kőrözött, mogyorókrém, lekvárok, szeletelt és kockasajt, és főztünk teát, szeleteltünk uborkát, paprikát, paradicsomot és lilahagymát.

Reggeli után mindenki csomagolt ebédre, amihez még 1 banán járt mindenkinek. A tervezett időben, 8 órakor indultunk. Váltottunk pénzt, és irány Énlaka.

A Székely Mesterségek Múzeumában Kocs Veronika nénitől tanulhattunk sokat, majd az énlaki unitárius templomról hallhattunk. Igazán archaikus környezet, régi eszközök és használati tárgyak, és persze a pottyantós - amit végül mindenki kihasznált - mert ezen a napon mindenütt csak ilyen lehetőség volt.

Énlaka után Bözödújfaluig, az elárasztott faluig buszozrunk. Az emlékhely megtekintése után megnéztük a vízben újjáépített templomtornyot, majd Kőrispatakra vettül az irányt. Szőcs Lajos bácsi elvarázsolt minden gyerkőcöt. Humorosan, érdekfeszítően beszélt a kalapokról, azok jelentéséről és láttunk szalmafonás bemutatót és kalapvarrás bemutatót is. Mindezt megkoronáztuk egy lángossal, amivel mindenki ebédjét tudtuk kiegészíteni.

Korán értünk vissza Keresztúrra, így maradt idő a Petőfi emlékhely meglátogatására, vásárlásra a LIDL-ben, és egy rövid szabadprogramra is.

6-kor vacsoráztunk: zöldbablevest és rizses húst. Utána indult a táncház Mátéfi Csaba bácsi vezetésével.